De docenten

Piero D'Augusta - docent Italiaans 

Mijn naam is Piero D'Augusta en ik kom ook uit Augusta (een stadje aan de ionische kust van Sicilië).Sinds 2010 woon en werk ik in Amsterdam als docent Italiaans. In de afgelopen jaren heb ik al aan vele studenten les gegeven in de Italiaanse taal in verschillende instituten in Amsterdam en Haarlem. Met mijn achtergrond in architectuur en passie voor de Italiaanse taal, zorg ik voor een enthousiasme voor het Italiaans bij mijn studenten. 


Ik heb een brede ervaring in lesgeven aan diverse studenten, van beginners tot gevorderden, individueel en aan groepen. Ik geef les in grammatica en conversatie, en voor verschillende doelen. Je kunt bijvoorbeeld lessen komen volgen om je voor te bereiden voor een examen, of gewoon omdat je het leuk vind om op vakantie Italiaans te kunnen spreken. Ook verzorg ik lesprogramma’s voor het bedrijfsleven. In 2016 heb ik mijn Ditals certificaat gehaald en heb ik mijn taalschool Augusta taal opgericht. Mijn passie voor de uitwisseling van verschillende culturen bracht mij ertoe om deze school te beginnen!

Giovanna Digregorio - docent Engels

Ciao a tutti! Ik ben Giovanna en ik kom uit een klein dorpje in Apulia, maar heel vlakbij het mooie stadje Matera, in Basilicata.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in talen, culturen en reizen, dus ben ik afgestudeerd in vreemde talen in Bari (Russisch en Spaans) en heb ik gewoond in verschillende landen: Rusland, Spanje, Bulgarije en nu woon ik sinds augustus 2017 in Nederland.

Ik heb de eerste taalles gegeven in 2009 in Sint Petersburg als docent Italiaans, maar ik ben fulltime docent Engels geworden in 2014 in Sofia, Bulgarije. Ik heb een onderwijskwalificatie behaald aan de universiteit van Cambridge (CELTA) en de universiteit van Perugia (als docent Italiaans voor buitenlanders, DILPS-PG).

Ik doe mijn werk met passie en enthousiasme en ik geef met plezier les.  Ci vediamo in classe!

Peter van IJperen - docent Nederlands

Peter van IJperen is ruim 12 jaar actief in het onderwijs en heeft ervaring opgedaan in verschillende landen. Tussen 2005 en 2010 gaf hij les bij de vakgroep Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam. In de jaren daarna heeft hij Nederlands en Engels onderwezen in Colombia, Bulgarije en Italië. Sinds 2017 woont en werkt hij weer in Nederland en geeft Nederlands bij diverse taalscholen in Amsterdam (o.a. Taalboost en Nedles) en online. Hij heeft een master in Sociologie (Universiteit van Amsterdam & Humboldt Universiteit Berlijn) en is gecertificeerd docent Engels (diploma: Cambridge Delta). Momenteel volgt hij het traject Certificaat Competent Docent NT2 (Nederlands als tweede taal) en hoopt dit in september 2018 af te ronden.